Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Dieta > Dieta biblijna

Szaszłyki z morszczuka

Składniki potrzebne do wykonania naszych szaszłyków: pół kilograma filetów z morszczuka, 250 gram pomidorków koktajlowych, 200 gram pieczarek, 1 papryka, 1 cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 liść laurowy, 1 cytryna, 100 ml oleju, sól, biały pieprz. Ryby dokładnie myjemy, osączamy i kroimy na kawałki. Z soku z cytryny, oleju, liścia laurowego, soli, pieprzu, drobno posiekanej cebuli i natki pietruszki robimy marynatę. Rybę zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Warzywa myjemy. Z papryki usuwamy pestki. Pomidorki kroimy na połówki. Pieczarki czyścimy, większe grzyby dzielimy na ćwiartki. Na szpadki nadziewamy na przemian kawałki ryby, połówki pomidora, pieczarki i paseczki papryki. Takie szaszłyki smażymy na patelni lub na grillu. Podajemy z ćwiartkami cytryny.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.