Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Odchudzanie > Odchudzanie to długotrwały proces

Świat na talerzu

Książka jest zbiorem kilkunastu opowiadań różnych autorów, znanych polskich podróżników. Świat na talerzu Tematyka tego zbioru dotyczy ich doświadczeń kulinarnych, jakie zdobyli podczas swoich rozlicznych podróży. Opisują swoje odczucia związane z przeróżnymi dziwnymi i egzotycznymi potrawami, jakie mieli możliwość próbować w różnych zakątkach całego świata. Nie brakuje jednak i polskich akcentów – autorzy opowiadań wspominają również polskie tradycyjne potrawy takie, jak barszcz czy razowiec. Jeśli interesuje cię, jak smakują pieczone mrówki, gdzie można zjeść hamburgera z krokodyla lub kto gustuje w świeżym szpiku z kości karibu – zachęcam do sięgnięcia po tę pozycję. Świat na talerzu Może nie znajdziesz tutaj inspiracji i pomysłów na polski obiad, ale z całą pewnością będziesz mógł zobaczyć, jak różna jest kultura kulinarna na świecie i jak bardzo, jako ludzie, różnimy się gustami smakowymi. Wyrusz razem z autorami książki w gastronomiczną podróż dookoła świata, dowiedz się więcej, zacznij marzyć o podobnych podróżach. Świat na talerzu Warto dowiadywać się o różnych kulturach żywieniowych, o zwyczajach, jakie rządzą się w związku z zasiadaniem do stołu oraz o znaczeniu wspólnego spożywania posiłków dla różnych nacji świata.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.