Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Porady > Co z tym czosnkiem?

Sałatka ziemniaczana

Skład: 800 g ziemniaków, 4 parówki, 3 ogórki konserwowe, 2 cebule, 50 g wędzonego boczku, pęczek koperku, Sałatka ziemniaczana 6 łyżek octu z białego wina, 2 łyżki miodu, łyżka  łagodnej musztardy, sól, pieprz.

Ugotuj ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie, odcedź, wystudź, obierz z łupinek, pokrój w plasterki. Parówki pokrój w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekaj. Boczek i ogórki pokrój w drobna kostkę. Boczek usmaż na chrupko na suchej patelni, a później przełóż do ziemniaków ułożonych w misce. Dodaj pokrojoną cebulę i duś wszystko przez chwilę. Dopraw do smaku. Polej ziemniaki gorącą marynatą. Sałatka ziemniaczana Włóż do miski parówki i ogórki. Lekko wymieszaj z ziemniakami i boczkiem. Odstaw miskę na 30 minut po uprzednim przykryciu jej. Wymieszaj musztardę z miodem, posiekanym koperkiem i polej tym sałatkę. Wymieszaj i dopraw do smaku według własnego uznania.

Jest to potrawa z całą pewnością sycąca. Sałatka ziemniaczana Prosty sposób na to, by twój mężczyzna z radością zaczął jeść sałatki.

 

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.