Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Co warto jeść > Grejpfrut

Ryba z ziołami

Banalnie prosta w wykonaniu potrawa, a jaka zdrowa i pożywna. Ryba z ziołami Przygotuj sobie kostkę ulubionej ryby, 1 jajko, po jednej łyżeczce ziół: natka pietruszki, koperek, tymianek, oregano, sól, łyżkę mąki, 1 łyżka drobno posiekanej cebuli, 1 torebkę ryżu, pieprz, 2 pomidory, gałązkę tymianku, łyżkę masła i jedną łyżkę koncentratu pomidorowego. Jajko wymieszaj z ziołami, dopraw do smaku solą i pieprzem. Rybę rozmroź i dobrze osusz, a następnie starannie obtocz w mące, jajku i znowu w mące. Ryba z ziołami Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu po sześć minut z każdej strony. W tym samym czasie przygotuj ryż pomidorowy. Na patelni rozgrzej masło z łyżką oleju podsmaż na tym drobno posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę pomidory, dodaj koncentrat pomidorowy i tymianek. Ryba z ziołami Całość podsmaż razem pod przykryciem około 10 minut, dodaj ugotowany ryż i dobrze wymieszaj. Podawaj z rybą.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.