Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Przepisy > Sałatka ziemniaczana

Rosół, jak u mamy

Jeśli zdarzy wam się wspomnieć potrawy dzieciństwa, to z całą pewnością oprócz naleśników, racuchów i innych pyszności przypomni wam się maminy (lub babciny) rosół. Rosół, jak u mamy Domowy makaron, piękny, żółty kolor samego rosołu i wielkie oka pływające po powierzchni. Wszystkie składniki rosołu brane były z podwórka lub ogródka, nie dodawano żadnych barwników czy innej chemii. A mimo to rosołek wyglądał jak z najlepszej restauracji. A jak smakował!

A dziś, gdy staracie się ugotować podobny rosół, okazuje się, że kolor ledwo widać, a makaron ze sklepu zupełnie nie smakuje tak, jak powinien. Rosół, jak u mamy Jest jednak sposób na piękny kolor. Wystarczy, że dorzucicie do gotującego się rosołu przysmażone na patelni łupinki od cebuli oraz jedną, małą, a w dodatku opaloną nad palnikiem cebulkę. To zapewni wam kolor, jak u mamy.

A co do makaronu, czas na zabawę „Do it youself”. Rosół, jak u mamy Do dzieła – na pewno się uda powrócić do smaków dzieciństwa.

 

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.