Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Przepisy na lekkostrwane posiłki > Szaszłyki z morszczuka

Płynna słodycz

Jednym z prostszych sposobów na wprowadzenie różnorodności do prostych i dość pospolitych deserów są sosy i polewy. Płynna słodycz Nadają głębi i oryginalności dobrze znanym słodkościom i z całą pewnością bardzo uatrakcyjniają wygląd zwykłych deserów. Mamy do zaproponowania trzy niezwykłe sosy do deserów owocowych, które z całą pewnością powinny zostać wykorzystane w tym sezonie!

Sos waniliowy. Aby go przygotować, należy utrzeć dwa lub trzy żółtka z cukrem do białości. Najlepiej zrobić to mikserem. 5 dekagramów cukru zagotować z rozszczepioną laską wanilii. Jednak jeśli nie posiadasz wanilii, możesz użyć cukru waniliowego. Płynna słodycz Sos postaw na garnku z gotującą się wodą i stale mieszaj aż do zagęszczenia.

Sos porzeczkowy. Podgrzej aż do rozpuszczenia się 2 łyżki galaretki porzeczkowej, odstaw z ognia i wymieszaj z 150 ml kwaśnej śmietany, 2 łyżeczkami likieru porzeczkowego, łyżeczką świeżego soku z cytryny i szczyptą soli.

Sos z orzechów laskowych. Upraż na sucho 2,5 dag orzechów laskowych, a następnie należy je zemleć. Płynna słodycz Wymieszaj z 6 łyżkami białego wina, 2 łyżkami soku z cytryny i 1 łyżką płynnego miodu.

Te sosy z całą pewnością będą twoim hitem lata.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.