Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Przepisy > Domowe chipsy

Naleśnik inaczej

Oglądasz z rodziną zabawny, amerykański film familijny. Naleśnik inaczej Ekranowa rodzina zasiada do śniadania. Perfekcyjnie przygotowana mama stawia na stół ogromny talerz z naleśnikami i polewa je syropem klonowym. Cała rodzina z radością zabiera się do spożywania najbardziej znanej potrawy amerykańskiej. A wam przed telewizorem ślinka cieknie…  Może by tak przygotować naleśniki? Ale przecież te nasze, polskie są cienkie, chude, nie na takie macie ochotę!

A co stoi na przeszkodzie, żeby przygotować takie, jak w telewizji? Naleśnik inaczej Do dzieła! Przygotuj 1,5 szklanki mąki, 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżkę cukru, 1 szklankę mleka, 1 jajko i 3 łyżki roztopionego masła. W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki – mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Na środku tej sypkiej części zrób  otwór i dodaj mleko, roztopione masło i jajko. Zmiksuj wszystkie składniki aż masa będzie miała gładką konsystencję.

Ustaw patelnię na średnim ogniu i wlej niewielką ilość oleju. Na każdego naleśnika wylewaj około 1/4 szklanki masy i smaż aż naleśniki osiągną brązowawą barwę. Naleśnik inaczej Po tym wszystkim czas na podanie! Najlepiej na ciepło. Źródło: http://pizza-niepolomice.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.