Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Przepisy > Płynna słodycz

Lekkostrawna sałatka

Wiosna to idealna pora roku na przyrządzanie różnych sałatek. Lekkostrawna sałatka Nie musze ona wcale opierać się na kalorycznych składnikach jakimi są oleje, majonezy czy śmietany. Do przygotowania tej sałatki potrzebujemy kliku dojrzałych pomidorów, ogórka szklarniowego, rzodkiewki, 1 małej cebuli, sałaty lodowej, koperku i troszkę octu winnego. Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy, następnie kroimy w takie kształty jak lubimy. Nie musimy obierać ich ze skórki. Cebulkę natomiast siekamy w drobną kostkę. Lekkostrawna sałatka Wszystko razem mieszamy. Dodajemy posiekany koperek i skraplamy kilkoma kroplami octu winnego do smaku. Taka sałatka może być dietetyczną kolacją lub dodatkiem do obiadu. Jest przede wszystkim zdrowa, ponieważ jej wszystkie składniki to świeże warzywa. Lekkostrawna sałatka Po wykonaniu sałatkę najlepiej odstawić na 15 minut do lodówki, aby wszystkie smaki ładnie się ze sobą połączyły.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.