Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Podstawowe choroby > Zapalenie płuc

Kamienne masło

Jak często zdarzyło ci się wyciągnąć masło z lodówki, by się zrobiło miękkie, na długo przed rozpoczęciem pichcenia jakiegoś smakołyku? Kamienne masło Mnie nie zdarza się to prawie nigdy… Zazwyczaj, gdy wpadam do kuchni, by zacząć piec ciasto, okazuje się, że muszę stoczyć walkę z twardą, jak kamień, kostką masła. Nie raz się poddawałam, bo uznawałam, że kilka ciasteczek nie jest wartych tej wojny.

Jest jednak sposób dla zapominalskich, jak ja. Kamienne masło Wystarczy wyjąć z zakamarków szafki tarkę! Co prawda działanie to będzie wymagać odrobiny wysiłku, ale z całą pewnością bitwa z zamarzniętym masłem będzie przesądzona i to na naszą korzyść. W ten sposób masło łatwiej będzie się łączyło z innymi składnikami ciasta. Oczywiście można używać tego sposobu nie tylko podczas pichcenia wypieków.
Kamienne masło
Jeśli masz tarkę, nie musisz już więcej pamiętać o tym, by odpowiednio wcześniej wyciągnąć masło z lodówki.

 

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.