Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Książki > B. Deptuła – Literatura od kuchni

J. Olivier – Kulinarne wyprawy Jamiego

Słyszeliście o taki gatunku literackim, jak przygodowa książka kucharska? Nie? To macie możliwość zapoznać się z klasyką gatunku! Swoisty podręcznik kuchni skandynawskiej i śródziemnomorskiej dla laika. Zawiera całe mnóstwo prostych przepisów ze zwyczajnych składników, dających nadzwyczajne efekty smakowe i estetyczne. Autor przedstawia najbardziej klasyczne potrawy państw, jakie odwiedza, ale i dzieli się swoimi pomysłami na całkiem nowe posiłki. Chcesz stworzyć prawdziwe włoskie risotto lub marokańskie tażiny? Sięgnij po tę pozycję. Prócz kuchni, masz możliwość dzięki tej książce zapoznać się z kulturą danych państw, zainspirować się do eksperymentów w kuchni, a także poszerzyć granice swego myślenia o gotowaniu. Książka ta jest oknem na świat pełen najróżniejszych potraw. Grzechem jest nie spróbować zainspirować się różnorodnością kuchni na całym świecie.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.