Jesteś tutaj: dietakapusciana.com.pl > Pierwsza pomoc > Pierwsza pomoc przy skręceniu

Dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka

Jeśli zastąpimy tłustą dietę, składają się z czerwonego tłustego mięsa, Dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka słodyczy oraz słodki, słonych przekąsek a zastąpimy ją dietą opartą w głównej mierze na warzywach i owocach to mamy spore szanse na obniżenie ryzyka zachorowania na raka. Dieta składająca się w głównej mierze z warzyw i owoców chroni przede wszystkim przed ryzykiem zachorowania na nowotwory układu pokarmowego. Jeszcze mniejszy wskaźnik zachorowalności na nowotwory jest u tych osób, które do diety składającej się z warzyw i owoców włączyli ryby. Wszystko za sprawą zawartych w nich kwasach omega-3. Dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka Te dobroczynne składniki działają w sposób antynowotworowy, znacząco zmniejszając ryzyko zachorowania na raka. Kwasy omega-3 z powodzeniem możemy również szukać w polskich orzechach. Przede wszystkim jednak należy jak najbardziej ograniczyć ilość tłustego, zwierzęcego mięsa w diecie. Dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka Zamiast czerwonych płatów mięsa lepiej postawić na delikatne mięso drobiowe. Źródło: http://smakoszanka.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.